Eilandhoppen voor gevorderden: Rondreis Indonesie

Categorieën:

Een land dat geliefd is onder backpackers ligt op het Aziatische continent en voor een deel in Oceanië. Voor velen staat deze bestemming op hun bucketlist, vanwege de rijke cultuur en wonderlijke natuur. Of je nu een fanatieke backpacker bent of dat je liever in luxe hotels verblijft, een rondreis Indonesie is voor iedereen een droomvakantie.

Rijke geschiedenis

Eeuwenlang oefende Indonesie een grote aantrekkingskracht uit op andere landen vanwege de vele natuurlijke rijkdommen die het land bezat. Uiteindelijk werd het door de VOC een Nederlandse kolonie voor zo’n 147 jaar, tot Republiek Indonesie zich onafhankelijk verklaarde na de Tweede Wereldoorlog. Door heel Indonesie zie je een gevarieerd beeld qua etniciteit, taal en godsdienst. Echter heeft Indonesie als land een gezamenlijke identiteit verworven met een moslimmeerderheid, de nationale taal en hun geschiedenis van kolonisatie en verzet daartegen. 

Wat je tijdens je rondreis Indonesie mag verwachten

Indonesie ligt bij de Soenda-breuklijn, waar de Australische plaat onder de Eurazische plaat schuift, wat het gebied erg actief maakt als het aankomt op vulkanen en aardbevingen. Door de vele vulkaanuitbarstingen, is de bodem erg vruchtbaar en samen met de hoge temperaturen en vele neerslag, geeft dit een hoge landbouwopbrengst. Tijdens je rondreis Indonesie kom je dus weelderige bosgebieden en vruchtbare landbouwgronden overal tegen.

Zoals gezegd is er veel geologische activiteit in Indonesie te vinden en door de 400 vulkanen die er te vinden zijn, wordt Indonesie ook wel de Ring of Fire genoemd. In heel Indonesie kun je op diverse plekken vulkanen beklimmen, mits deze natuurlijk niet té actief is op dat moment. Op het eiland Java is de Bromo vulkaan de meest bezochte en rijden er al in alle vroegte Jeeps naar boven voor het uitzicht.

Ook qua architectuur heeft een rondreis Indonesie volop te bieden. Bijvoorbeeld in de stad Bandung, die vroeger bekend stond als het “Parijs van Java” vind je volop koloniale architectuur met overheidsgebouwen en imposante woonhuizen. Tijdens de Nederlandse koloniale bezetting was dit een geliefd oord voor de Nederlanders en er was sprake van om de hoofdstad van Batavia te verhuizen naar Bandung. De Tweede Wereldoorlog voorkwam dat dit plan daadwerkelijk doorgezet werd en zodoende is er veel van de oude gebouwen nog overgebleven.

Met door de Indonesische overheid vastgestelde 14.500 eilanden, waarvan bijna 2500 bewoond, biedt een rondreis Indonesie voor iedereen een prachtige ervaring. Eenmaal bezocht, willen velen vaak terug om meer geheimen te ontdekken.

Een land om te beschermen

Naast tal van prachtige culturele en natuurlijke schatten, staat Indonesie ook bekend om zijn bedreigde natuur en diersoorten. Door de armoede in het land, de corruptie en de inkomsten uit de kap van tropisch hout, worden diverse diersoorten bedreigd in hun bestaan. Wie een rondreis Indonesie plant, kan ook zijn verblijf extra verrijken door het doen van vrijwilligerswerk. Diverse websites geven informatie over het helpen beschermen van het leefgebied van de Orang-oetan, de kwetsbare riffen en haaienpopulaties en de Sumatraanse tijgers en olifanten. Verder kun je ook humanitair vrijwilligerswerk doen in het onderwijs of in de zorg. Indonesie verwelkomt ook de mensen die willen helpen al zijn schatten te beschermen voor toekomstige generaties.

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons. Als je reistips met ons wilt delen dan kan dat via de contactpagina