Je ogen uitkijken tijdens een stedentrip Wenen

Categorieën:

Wenen is een bruisende stad vol met historische waarde en bezienswaardigheden. De stad is gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Nederland. Als je de stad bezoekt tijdens een stedentrip heb je ontzettend veel te ontdekken. Wat moet je absoluut niet gemist hebben tijdens je stedentrip Wenen? We zochten het voor je uit!

Historische bezichtigingen tijdens stedentrip Wenen

Als je veel historische bezienswaardigheden wilt bezoeken, dan zit je met een stedentrip Wenen helemaal goed! In Wenen kun je het paleis Schönbrunn bezoeken, een van de oudste en beroemdste plekken die in de hoofdstad te bekijken zijn. Boek een rondleiding en ontdek de vele kamers binnen het paleis. Bij paleis Schönbrunn horen ook prachtige tuinen, dus de natuurliefhebbers zullen hier ook zeker op hun plek zitten.  

Genieten van de cultuur in deze wereldstad

Verder is er in Wenen veel te doen met betrekking tot klassieke muziek, Mozart kwam namelijk uit deze plaats. Tijdens je stedentrip Wenen kun je in het Mozarthuis terecht voor een klassiek concert. Andere klassieke concerten worden ook gegeven in de Karlskirche en de Sint-Petruskerk. Ben je wat minder van de klassieke muziek, maar spreken mooie kerken je wel aan? Bij de Sint-Petruskerk kun je binnen een kijkje nemen. Deze kerk is gebouwd in de 18e eeuw en heeft de mooiste plafondschilderingen en versieringen. 

 

Daarnaast zijn er een aantal musea die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip Wenen. Zo bezoek je hier het Kunsthistorisch Museum en het Leopold Museum als je geïnteresseerd bent in kunst. Ook kun je het huis bezoeken waar Mozart in heeft gewoond en kun je bij de Kaiserliche Schatzkammer langs om de schatten van het koninkrijk te bekijken. Hier vind je kronen, scepters en mantels die door de geschiedenis heen zijn gedragen.

Wat kun je nog meer ontdekken bij een stedentrip Wenen?

Ook de toeristen die wat minder avontuurlijk zijn kunnen een goede tijd beleven tijdens een stedentrip Wenen. Zo kun je in de hoofdstad ook op wine tour waar je de lekkerste wijnen uit de streek zult proeven. Bovendien is het diner inbegrepen, dus kun je tijdens de tour genieten en helemaal tot rust komen. Wenen grenst aan de Donau en daarom kun je hier ook de leukste boottochtjes ervaren. Je kunt een uurtje rondvaren over de rivier, of je reserveert een drie-gangen diner op een van de luxe boten die te vinden zijn in de haven van Wenen. Ook ‘s avonds varen de boten, zodat jij tijdens de stedentrip Wenen van de stad kunt genieten in het donker. De verlichting vanuit de stad zorgt voor een prachtig plaatje. 

Even de benen laten rusten? Met de speciale hop-on hop-off bussen kom je langs een aantal van de mooiste bezichtigingen, zoals het paleis Schönbrunn en de Belverdere. Als de bus stopt bij een plek die jij graag wilt bezichtigen, stap je gewoon van de bus af en kun je verder op voet de hoofdstad van Oostenrijk verkennen. Ook is het natuurlijk mogelijk om fietsen te verhuren tijdens je stedentrip Wenen, super handig als je op een snel tempo de stad wilt verkennen. 

Kortom, een stedentrip Wenen gaat een onvergetelijke ervaring voor je worden! Er is van alles te ontdekken, dus verveling zal geen optie voor je zijn. 

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons. Als je reistips met ons wilt delen dan kan dat via de contactpagina