Op vakantie in België

Categorieën:

Je zal er misschien niet meteen aan denken, maar ook in België kan je heerlijk vertoeven. Veel kilometers moet je hier niet voor afleggen. Hieronder meer over deze vakantiebestemming.

Een rijke geschiedenis

Historisch gezien kent België enkele fantastische steden: Brugge, Antwerpen, Gent, Hasselt, Genk … Elk van deze steden heeft een mooie geschiedenis. Deze geschiedenis valt tot op de dag van vandaag nog steeds te bezichtigen. Als je rondwandelt in de binnenstad van bijvoorbeeld Antwerpen kan je niet naast de oude gebouwen kijken zoals de kathedraal of het stadhuis. Dit geldt ook voor Gent of Brugge.

De musea in Antwerpen geven deze geschiedenis op verschillende manieren weer. Je kan deze interactief bekijken in bijvoorbeeld het Rubenshuis, of in het Museum voor Schone Kunsten. Ook een stadswandeling in Antwerpen kan een manier zijn om de stad te ontdekken. Hierbij neemt een gids je mee naar plekken waar je anders waarschijnlijk niet zal komen. Voorbeelden van zulke wandelingen zijn de Cadixwijk, Osylei en de Jodenwijk. Dit zijn wandelingen specifiek gericht op een bepaalde wijk. Maar ook wandelingen rond het MAS (Museum aan de Stroom) of het bekende Centraal Station.

Gent en Brugge

Maar ook in Gent zijn er magnifieke wandelingen. Deze gaan verder dan de Overpoort of het Gravensteen. Bekende hotspots als het Gravensteen, de Gras- en Korenlei en het Sint-Pietersplein passeer je sowieso met je gids. Net als in Antwerpen hebben de gidsen de bedoeling je mee te nemen naar de verborgen parels van deze stad. Zo kan je ook in Brugge meer te zien krijgen dan enkel het Belfort, de Burg en de Sint-Salvatorskathedraal.

Het is ook fijn dat elke wandeling begeleid wordt door een gids. Hij zal gepassioneerd verhalen vertellen over de stad en de bezienswaardigheden. Zo leer je meer kennen over de geschiedenis van de stad en hoor je wel eens een toffe anekdote.

Ontdekking

Je hoeft dus geen trip naar Spanje of Italië te maken om te kunnen genieten van cultuur en geschiedenis. Je hoeft vanuit Nederland simpelweg je auto in te springen, of nog beter de trein, en de grens over te steken. De meeste van deze bekende steden zijn dan ook eenvoudig te bereiken dankzij hun grote, moderne stations. Met het klimaat in gedachten is het misschien wel beter om meerdere steden vlakbij te bezoeken, dan 10 dagen naar New York te gaan. Je zal in je leven veel meer kunnen zien en ontdekken. Enkel zo zal je echt te weten komen wat nu echt jouw favoriete bestemming is, waar je bovendien ook gewoon je eigen taal kan spreken.

Welkom

Welkom op de site goedkope-vakantie-vinden.nl.

Op deze pagina delen wij wekelijks de laatste goedkope vakantie aanbiedingen. Dit zijn soms mini breaks tot volledige vakanties. Soms gaan we op vakantie in Nederland maar ook van leuke tripjes naar het buitenland kunnen wij erg genieten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als ons. Als je reistips met ons wilt delen dan kan dat via de contactpagina